Zamieszczone przez KulfonP
Było o ekspresach do kawy - ale ja poszukuję "kolbowego
Zwiń
X
-
macherstudio, braciak mój miał ten expres. Przez pierwsze pół roku było super - potwierdzam, że kawy wychodziły wspaniałe.
Niestety potem expres zaczął się pie..lić i więcej czasu spędzał w serwisie niż w domu.
W chwili obecnej expres znowu stoi nieczynny, bo jest już po gwarancji a naprawa podobno ponad 2 stówy
Może to pechowy egzemplarz, a może - jak to braciak mówi - z Chin to tylko ryż :diabelski_usmiech
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Re: Było o ekspresach do kawy - ale ja poszukuję "kolbo
Zamieszczone przez macherstudioCo polecicie z kolbowych ekspresów do kawy, przeszperałem forum ale odszukałem tylko wątki dot. półki wyższej i automatycznych maszyn, a ja poszukuję kolbowego.
W rozsądnych cenach niezłe młynki i ekspresy do domu robi firma Ascaso - młynek i2-mini i ekspres basic to byłby rozsądny zestaw na początek (dystrybutor w Polsce).
A najlepiej, zamiast pytać tu, wbijaj na forum caffeprego - tam jest mnóstwo wątków o ekspresach i młynkach z różnych półek cenowych i ludzie, ktorzy się dobrze na tym znają (i jak na OCP, czasami można dostać forumowy upust od sprzedawców).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudioMój tym: Zelmer 13z012 Maestro
- 3 bary więcej niż Maestro,
- większą moc 1350W (Maestro 1050)
- Smart press (ubijanie kawy- jest tam taki tłok, który to robi)
- System perfect brewing system (automatyczne dobieranie temperatury i stopnia ubicia kawy)
Nie ma w porównaniu z Maestro Cremy i ma mniejszą pojemność zbiornika.
Jak chcesz z wyświetlaczem, to o ok 50zł jest droższy model Nerro + 13Z016.
Komentarz
-
-
Po 319z są tzw. REFURBISHED czyli zwroty, które mają ograniczoną gwarancje (90dni)
IMHO zbiornik jak zbiornik, wody ze studni raczej się nie nosi więc dolać zawsze można bez problemu. W Nivonie mieliśmy 1,8 i nie ma jakiejś ogromnej różnicy:-P
A czy brzydki to kwestia. Grunt to prostota, jak najmniej elektroniki oraz by dało się w nim robić dobrą kawę;-)
Jak wspominałem wcześniej mieliśmy automat Nivony (mocno zachwalanej) i kawa byłą przepyszna... ale problemów też sporo... stąd też teraz wybór padł na tani, dobry (wg opinii) i prosty ekspres kolbowy.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
mamy na forum kolegę mirek_p11 który zajmuje się ekspresami (handel, serwis) może jego zapytać myślę że odpowie na większość pytań zadanych tutajSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz